Blog - Restaurant Casa Alba

sigla
UN  RESTAURANT  PENTRU  TOATE  GUSTURILE
____________________________________________________________________
Go to content

Câte ceva despre AVOCADO, aliment complet

Restaurant Casa Alba
Published by in Fructe · 5 October 2016


sursa: wikipedia

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestible iar Avocado se referă și la fructul acestui copac. Din fruct se face renumita pastă GUACAMOLE.

Utilizări

Din avocado se fac diverse lucruri, printre care: măști de ten, diverse specialități culinare, ornamente, dulciuri (mai rar), se folosesc uneori în torturi dar nu prea des, medicină, etc.

Delicii culinare

Milkșake în stil indonezian de avocado cu sirop de ciocolată. Din avocado se fac rareori milkshake-uri, dar renumită este pasta de avocado, GUACAMOLE. Avocado se mai folosesc în salate și rareori ori niciodată în dulciuri deoarece nu conține zaharuri. Nu foarte renumită este rețeta de înghețată de AVOCADO, fără prea multe zaharuri, care se consumă în unele țări.

Planta

Este probabil originală din Peru iar planta crește înaltă de 10-25 de metri, fructele lui neavând o perioadă exactă, fructele putând fi consumate în orice anotimp al anului . Fiind o plantă tropicală, plantele se coc în orice anotimp, cel puțin în California, de aceea putem întâlni avocado în supermarket în orice timp al anului.

Etimologie

Cuvântul "avocado" derivă din cuvântul spaniol AguaCate, care derivă din cuvântul Nahuatl āhuacatl awakatɬ,[2] care duce înapoi spre cuvântul proto-Aztec *pa:wa care totodată înseamnă "avocado".

Cultivare

Un răsad tânăr de avocado se înmulțește prin semințe și prin butășire. Deși nu este un fruct foarte apreciat în România, mulți români îl înmulțesc deoarece este o plantă decorativă cu frunze închise la culoare.No comments

Scrie aici adresa ta de Email pentru a-ți trimite noutăți și promoții:

© 2019 | REALIZAT DE
management practic s.r.l.
Toate drepturile rezervate
ADRESA   RESTAURANT:

Parcul Municipal Adjud
B-dul Republicii, 19A
625100 Vrancea

Urmărește-ne și pe

bară
PROGRAM  DE  FUNCȚIONARE

Zilnic: 10am - 11pm

bară
Back to content